kaffemiljø

Skab det rigtige kaffe miljø

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Danmark er en af de mest kaffedrikkende nationer i verden. Tre ud af fire danskere drikker kaffe, og i gennemsnittet drikker vi 4 kopper kaffe om dagen. Nogle foretrækker at lave kaffen selv og andre køber den færdigbrygget. Hver syvende dansker køber en kop færdigbrygget kaffe mindst en gang om ugen. Mange danskere er begyndt at eksperimentere med kaffe derhjemme og nyder alt nørderiet omkring rigtig kaffe dyrkelse. Men hvad skal der til hvor at skabe det rette miljø i hjemmet? Vi giver dig en lille guide her.

Når du skal finde ud af hvor kaffemaskinen skal stå og hvilken omgivelser du vil have omkring maskinen, er det vigtigt at der gøres nogle overvejelser. Kaffemaskinen skal stå på en lige, jævn overflade, og selve bordpladen må gerne se pæn og velholdt ud. Et godt tip, er at lave et hjørne i køkkenet, hvor maskinen skal stå, med en lækker træbordplade. Man kan eventuelt finde et ældre stykke valnødtræ eller egetræ, og få det slebet. En gulvsliber kan nemt og hurtigt hjælpe dig med denne opgave.

Derefter skal den rette maskine udvælges. Det er være en omstændig process og der skal tages stilling til om det skal være med eller uden mælkeskummer, om der skal være to eller én espresso haner. Et godt bud, er at tjekke de forskellige tilbudsaviser igennem, og tage ud i butikken og se maskinen i aktion.

Kaffen er vigtigt

Når du har fået taget stilling til hvordan miljøet omkring maskinen skal være, så er bliver det lidt mere nørdet. Her spiller valget af kaffebønnerne, filteret og bryggetiden store roller. Kaffe bliver ikke end de bønner du bruger. Ofte angiver producenterne doseringen på den pågældende kaffe på posen. Det er samtidig utrolig vigtigt at kaffeposen lukkes tæt, når de første bønner er taget ud. De fleste poser har en lille ventil, som giver den rette mængde luft til bønnerne, så de er friske længst muligt.

Kom i gang med at dyrk din kaffe, og det bedste og sidste råd er simpelt, spring ud i det og kom i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *