Mælk i kaffen hindrer gule tænder

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er ikke nogen af os, der har lyst til at undvære hverken vores kaffe eller vores te. Heller ikke selvom de fleste af os godt ved, at det giver misfarvninger på vores tænder, og at de på sigt bliver misfarvede og gule. De absolut største syndere når det kommer til misfarvning er nemlig (udover rygning) te og kaffe.

Det helt store spørgsmål er så, hvordan du sørger for at skaden bliver så lille som muligt, uden at skulle undvære din vitale kaffe. For godt nok kan du minimere skaden, men du kan aldrig helt fjerne misfarvningerne.

Der er dog en simpel metode til at få kaffe til at farve dine tænder mindre, og det er ganske enkelt at putte lidt mælk i kaffen. Det lyder måske en smule mærkeligt, men mælken gør at kaffen binder mindre, og dermed ikke misfarver helt så meget, som hvis du drikker den kulsort. Så hvis du allerede putter mælk i kaffen, så er du godt på vej, og ellers kan det være, at du skulle overveje det.

Når det kommer til te, så hjælper det ikke så meget at putte mælk i, men du kan eksempelvis vælge grøn te, hvid te eller urtete, der alle misfarver langt mindre end eksempelvis skovbær, earl grey og lignende.

Er skaden allerede sket og dine tænder blevet misfarvede, er der mange tandlæger, der er specialiseret i tandblegninger.  En af dem er Tandcity en tandlæge på østerbro – hvor de hver dag behandler folk, der kommer ind med misfarvninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *