Kaffe skal der til

Vi danskere drikker utroligt meget kaffe. Det er noget, der er gået hen og blevet til en slags folkelig kultur. Man mødes og hygger sig over en kop varm kaffe, mens man sludrer og nyder den vidunderlige drik, der har været fast inventar i århundreder.

I starten var kaffe bare noget som de rige havde råd til, da den blev introduceret i 1600 tallet. Det var en eksklusiv drik, der viste at man havde masser af penge og gode kontakter, der kunne skaffe den sjældne vare. Det tog dog noget tid, før det blev noget som alle havde i deres hjem, men da det først skete, så blev Danmark aldrig det samme igen.

Verdensrekord i kaffedrikning

Der er mange ting, som vi automatisk tænker på, når man siger kaffe. For mange af os er det en specifik indpakning eller måske noget så dansk som Madam Blå. Den berømte kaffekande, der har prydet tusinder af danske borde og nærmest er blevet en del af den danske kulturhistorie.

Faktisk tog det danske kaffedrikken så meget fart, at vi umiddelbart inden anden verdenskrigs udbrud var det land i verden, hvor der blev drukket mest kaffe. Antallet af drukne kopper kaffe pr. indbygger, var højere end noget andet land i verden. Det var da også derfor, at vi fik så stor en krise, da krigen startede og vi ikke længere kunne få fingrene i den velsmagende drik. Nu måtte man finde på alverdens tricks for at få kaffen til at strække længere. Det betød at kaffeerstatning, som Rich’s og mange andre vand indpas på markedet. Det vare dog ikke længe før de blot var et sort minde, da først krigen sluttede og danskerne igen kunne få den ægte vare.

Kaffe i det 21. århundrede

Bare fordi vi skriver 2017 betyder det ikke, at vi drikker mindre kaffe, tværtimod. Kaffe er blevet ”in” og især med stempelkandernes indtog i de sene 90’ere begyndte kaffeentusiasterne at dukke frem fra deres skjul. Nu var det pludselig en smart ting, at nørde lidt med sin kaffe og sin anderledes brygningsmetode. At sammensætte sin egne blandinger og male sin egne bønner blev noget, der viste at man havde styr på kaffe og hvordan det skal serveres.

Caféer og smarte kaffehuse er nu også blevet hverdag og udtrykket Barista er noget, som alle ved hvad er. Kaffen er blevet trendy og det er bare godt, for så kan vi udforske den på alverdens nye måder og nyde den i fulde drag.

Men der er stadig masser af salg i gode gamle kaffemaskiner. Overalt i de danske hjem pryder de stadig køkkenbordene og på arbejdspladserne er de nærmest lige så fast inventar som skriveborde og lamper. Uden kaffe duer vi simpelthen ikke. Hvis du går og er på jagt efter en ny og bedre maskine, eller måske slet ikke ejer en kaffemaskine, så er der heldigvis råd for det. Gå ind på Føtex hjemmeside og se udvalget af kaffemaskiner her.

6 thoughts on “Kaffe skal der til

  1. It’s perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or tips. Perhaps you can write next articles referring to this article. I want to read more things about it!|

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *