Miranova

Kunne du overveje at investere i kaffe?

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

At investere i råvare kan i visse tilfælde være en avanceret sag. Råvaremarkedets kræver en vis ekspertise at navigere rundt i, men der er muligheder for både den aktive og den mere dovne investor.

For de mere dovne investorer

Den mere tilbageholdende investor, som ikke er aktiv på aktiemarkedet hver dag, anbefales det at investere i strukturerede produkter, som typisk løber over to til fire år, hvor man ikke er tvunget til at holde øje hverdag. Strukturerede produkter tilbydes ofte af banken eller investeringsfonde som f.eks. Miranova, som tager sig af formuepleje. Tilbage d. 7 januar har Jesper Dall skrevet et fint indlæg om hvordan afkastet på råvare så ud i 2015. 2015 var ikke et godt år hvad det angår råvare, men der ses stadig mange muligheder i dette marked.

For den aktive investorer

Kan man lide og følge med i markedet og følges dens udvikling hver dag ses der store muligheder i at investere i certifikater. Igennem certifikater kan du købe og sælge råvare på daglig basis. Med et certifikat kan du både investere i at priserne falder og at de stiger. Det kræver dog stort indblik i udbud og efterspørgsel samt lager situationen af den enkelte branche. Dermed har investor et indblik i drivkræften bag prisdannelsen af råvare.

Der er større udsving i råvaremarkedet end i aktier. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i den enkelte branche og være afklaret med at have en lidt højere risikoprofil. Men i og med at der både kan spekuleres i prisfald og prisstigninger, er det store muligheder for gode afkast hvis du sætter dig grundigt ind i den enkelte branche. Det er vigtigt at pleje formuen, men mere vigtigt at gøre det med omtanke. Hvis man er det mindste i tvivl, så er det en god ide at starte ud med at kontakte en investeringsforening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *