dispensing system

Moderne kaffebar

Os danskere er en et de lande som drikker mest kaffe Vi drikker kaffe hver eneste dag, både derhjemme og på arbejdspladsen. Derfor er det ikke så mærkelig at der komme flere og flere fancy kaffebarer over hele landet. Danmark er et kaffe latte-land, det skriver søndagsavisen. De har lavet en undersøgelse på en af danmarks mest populære kaffebar, Baresso, hvilket viser at hver tredje kop kaffe de langer over disken, er en kaffe latte.

Ifølge artiklen er det typisk københavnere som køber kaffen på en kaffebar. Det kan være den helt ligge kaffebar på hjørnet, eller den store franchise kæde, med moderne doseringssystemer, hvor københavnerne foretrækker sin kaffe fra. Ud over at foretrække kaffen på hyggelige kaffebarer, er københavnerne dem som køber mest cappuccino fra espressomaskiner. Der stilles visse krav for at lave den perfekte cappuccine, espressomaskineren skal kunne brygge kaffen med et højt antal bar, og det er vigtig at kaffen løber igennem på den helt rigtige tid.

Kaffe med alkohol

Vi bruger kaffe som en del af hverdagen, og mange er nærmest afhængige af deres morgenkaffe. Men vi er også blevet mere villige til at drikke drink med kaffe. Den gode gamle irske kaffe bliver stadig serveret i massevis, og er stadig en af danskernes foretrukne dessert drink. Men nye drinks som espresso martini og russian cocaine, bliver mere populære. Se opskrifter på disse lækre drinks her:

Espresso Martini

En cocktail klassiker med et kaffetwist. Kaffe, Vodka, Kahlua og Crème de Cacao sharkes sammen i en mixer og hældes på et koldt Martini glas. Drinken bør være en anelse skummet når den serveres. Her skal du bruge:
▪ 3 cl. Espresso
▪ 4 cl. Vodka
▪ 4 cl. Kahlua kaffelikør
▪ 3 cl. Hvid Crème de Cacao

Russian Cocaine
Er ikke en cocktail, men et vodka shot med et lille twist. Man starter med at male en håndfuld kaffebønner fint, kaffe pulver kan også bruges. Derefter vender man den ene side af en limeskive i rørsukker og den anden i kaffen. Derefter drikker man så sit vodka shot og suger limeskiven tør. Du skal bruge følgende:
▪ 3 cl vodka
▪ Fintmalet kaffe
▪ Rørsukker
▪ Limeskive

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *