coffee-1582555_960_720

Sådan skal du kværne dine kaffebønner

Der findes uoplyste og ignorante mennesker, der mener at kaffe er kaffe. Intet kunne naturligvis være længere fra sandheden, hvilket du uden tvivl er enig i, hvis du læser med her og lige som os har en passion for kaffe. Udover at der findes en lang række af forskellig slags kaffer der varierer i typer, sorter, lande osv, så er der også stor forskel på hvordan man tilbereder sin kaffe.

Nogen har deres kaffe liggende i kaffeposen i en skuffe, inden de doserer mængden og putter det i kaffemaskinen og lader den klare det hårde arbejde med at få det varme vand gennem bønnerne, hvor den bliver til kaffe. Andre går lidt mere op i det og opbevarer kaffen køligt og har valgt en kaffemaskine, hvor der er kælet lidt mere for detaljerne, og hvor der brygges ved den rette temperatur.

Der er dog også alle de rigtige kaffenørder, altså os der ikke kunne drømme om at bruge hverken formalet kaffe eller kaffemaskiner, i hvert fald ikke hvis det skal være til en kop der virkelig skal nydes. Der er nemlig ikke den rette måde, at få den ultimative kaffeoplevelse.

Mal selv dine bønner

Du har nok hørt, at det er en god ide at male bønnerne selv i en kaffekværn, da de er langt friskere, hvis man selv maler dem. Dette er også ganske korrekt, men det er ikke helt ligegyldigt hvordan du maler dem – der er nemlig meget stor forskel på hvordan de smager alt efter hvordan de er malet. Så alt efter om du kan lide kaffen stærk eller mild skal du vælge hvor fint du skal male kaffen.

Brug den med det samme

Fejlagtigt er der nogen der køber hele kaffebønner, maler en stor portion og gemmer denne i en beholder, dette er en helt forkert fremgangsmetode, og friskmalet kaffe fra hele bønner bør altid bruges direkte fra kværnen, kaffen mister smag inden for ganske få minutetter, så brug dem lige med det samme.

 

Brug den rette kaffemaskine

Hvis du ikke benytter en espressomaskine eller en stempelkande, er det meget vigtigt at du vælger en kaffemaskine, der brygger kaffen ved det rigtige temperatur, der hverken må være for koldt eller for varmt, da begge dele ikke udnytter bønnernes fulde potentiale. Temperaturen bør være mellem 90 og 93 grader, mens trykket bør være mellem 9 og 10 bar – så tjek efter disse ting, når du køber en kaffemaskine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>