Chokolade til kaffen – en tradition

Chokolade er et næringsmiddel, der består af kakaopulver, smør fra kakao samt sukker. Chokolade er meget næringsrigt, grundet dens komplekse sammensætning og den har samtidig en både opkvikkende og stimulerende virkning på den der indtager det.

Chokolade er verdens mest populære form for slik og med god grund. Den lifrende farve dikteres ud fra indholdet i den pågældende chokolade. I Danmark elsker vi chokolade meget højt og det er således en af vores mest populære varer overhovedet.

Mange tror fejlagtigt at chokoladen stammer fra Peru, men den stammer faktisk oprindeligt fra Mexico, nærmere betegnet Golfkysten.

I Danmark er det meget populært at spise chokolade sammen med kaffen, som sandsynligvis er Danmarks nationaldrik, dog ikke officelt. Vi elsker at hygge om chokoladen og den er da også gæst ved alle højtider, uden undtagelse.

Til jul, nytår og hverdag og fest, er det normalt kotume at medbringe en æske chokolade, hvis man skal ud i byen og besøge, ligesom det også er tilfældet med blomster. De fleste foretrækker at give chokolade i gaveæsker, som disse,  blandt de mere populære mærker finder man Xocolatl og Chokolade Fabrikken.

Du kan dog også medbringe en god flaske rødvin, som også altid står i høj kurs som værtsgave. Eksempelvis er rødvine fra Toscana, en af de mest populære former for vin, du kan medbringe, dette skyldes italiens succes med frugtrige vine, noget danskerne i den grad har taget til sig.

Chokolade gør os glade i det den udløser endorfiner i hjernen, når det indtages, derfor er chokolade og ekstremt vanedannende og kan være fedende, hvis man indtager for meget.

Nyt din chokolade med omhu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *